De ofrivilligt barnlösas dag!

Idag har det skrivits en del om denna dag som kom till tack vare denna person! Även NA har skrivit om denna dag! Tycker det är helt rätt att man har en sån här dag då det är vanligare än man tror med ofrivillig barnlöshet! Sen vi kom i den svängen har man hört många som vet någon eller några som inte haft det så lätt! Ändå är det många som väljer att inte prata om det. Vi valde att vara öppna med det direkt! Det är ingenting vi skäms över, att vi har fått hjälp! Utan den hjälpen hade jag inte haft min älskade Melina sovandes här bredvid mig i soffan.

Här kommer dagen till ära en kort sammanfattning av vår väg:

Februari 2007 bestämmer vi oss för att vi vill ha barn.
Augusti 2008 Niklas operar bort en tumör i ena testikeln vilket tar oss till fertilitetskliniken.
September 2008, utredning på oss båda där det bestäms att vi ska börja med IVF efter nyår.
Januari 2009, planeringssamtal och det bestäms att jag ska börja med sprutor i mitten på februari
16 feb 2010, börjar med Gonal-F, Orgalutran och Pregnyl.
1 mars 2010 äggplockning
3 mars 2010 ET (embryo transfer)
19 mars 2010 Postivt gravtest!!! (hade dock tjuvtestat några dagar innan men det här var en officiella testdagen)
17 november 2010 Föds vår efterlängtade Melina!

Vi är verkligen lyckligt lottade att vi lyckades på första försöket! Tänker på alla som kämpar därute! Läser en hel del bloggar och håller tummarna att alla lyckas till slut! Men det har gått bra för de flesta jag har följt!

Bara 3,5 vecka kvar till flytt nu! Underbart! Men nu är det dags att börja packa på riktigt! Man tycker man har så mycket tid men dagarna går ganska fort!

Imorgon är det mors dag! Min första och min mors 32:a! Så det ska vi fira imorgon! =o)


Melina 6 månader

Förstår inte hur fort tiden går! Melina är redan 6 månader - ett halvår! Hon bara växer och mår bra! Alltid glad och go och snäll! Tyvärr lite blyg ibland och det funkar inte med någon annan än mig och Niklas, konstigt!
Det var dags för 6-månaders läkarbesöket idag också! Det har alltid gått jättebra förut när de ska mäta henne mm men idag blev hon ledsen! Tom svårt att få henne att ligga still på vågen men till slut fick vi en vikt, 6370 gr! Så nu går det undan! Hon mår nog bra av ersättning och vanlig mat! 64 cm lång är hon nu! Växt 18 cm på 6 månader! Allt såg bra ut - skönt!

Vi firade med lite jordgubbstårta idag! Men Melina fick nöja sig med att smaka banan! Supergott tyckte hon!
Började med välling som kvällsmål för några dagar sen! Gick jättebra i två dagar men igår grimarserade hon och fick kväljningar när hon försökte äta! Gjorde då en flaska ersättning istället men då trodde hon att det var samma så hon vägrade ta den också! Väntade några minuter och testade igen med ersättning. Hon var väldigt skeptisk men kom på att det inte var vällingen och åt upp flaskan till slut!
Vi har iallafall haft tur att hon haft det så lätt att lära sig äta nya saker! Hon är verkligen galen i gröt och gapar stort! Från början "tuttade" hon i sig från skeden men nu har hon fått in ät-tekniken! Skönt!

Bara en dryg månad nu till flytt!! Längtar massor!


Melina & mormor

Vilket underbart väder! Sommaren är tillbaka igen!! woohoo! Det gillar vi! Helgen var helt perfekt! After Work i fredags med mina härliga arbetskamrater! Jag blev inte så långvarig men man måste ju börja någonstans! Inte lätt att vara borta från min underbara lilla tjej! Men det gick bättre än vad jag hade vågat hoppas på!
I lördags var vi på familjedagen på travet! Perfekt väder och timmarna gick så fort! Melina är så lätt att ha med sig och är supersnäll hela tiden (än så länge hihi). På söndagen var det dags för loppis i Hjärsta! Fyndade lite böcker till Melina! Hon fick även en liten stol av mormor som vi ska måla om och göra iordning! Kommer bli perfekt i hennes nya rum!
Flytten går av stapeln den 23 juni så ni som kan hjälpa till en sväng då är MYCKET välkomna!!

Idag är Melina och hennes underbara mormor med i NA, både i papperstidningen och på nätet! Så fin text skriven av Lotta Thorsén! Ni kan läsa artikeln här!

Melina myser i vår säng (OBS! De bilder som är lite suddiga är tagna med min telefon....)

Sen hon började vända sig från rygg till mage förra veckan gör hon det HELA tiden! Man tittar bort en sekund och så ligger hon på mage! Imorse vaknade jag vid 7 av att hon låg och pratade och tittade då på henne i sin säng och där låg hon på mage och pratade med sina nallar! Hon är bara för go! Hon ligger åt alla håll och kanter i sin säng nu så nu är det slutsovet mellan oss för då vet man väl inte vart hon ligger när man vaknar!

Från rygg till mage


Burr, vart tog "sommaren" vägen? Fryser som bara den och har absolut ingen lust att gå utanför dörren... Men det ska ju vända i helgen igen så då får man njuta igen!
Påsken var riktigt bra! Underbart väder och umgänge med våra familjer! Niklas var ledig hela veckan efter påsk så vi passade på att börja rensa och packa om lite inför vår kommande flytt. Mycket kvar än men det känns bra att ha börjat! Nu har man helt tappat lusten att göra något här hemma eftersom vi ska flytta! Det står kartonger och saker överallt så det är inte lätt att röra sig här hemma! Men nu vet vi ju att det är mindre än 2 månader kvar tills vi får större! Ska bli såååå underbart!!!

Imorgon är det dags för sista gången på babysim! Det är så kul att se vilka framsteg Melina har gjort från första gången! Hon sparkar för fullt i vattnet, precis som om hon simmar. Som tur är kommer vi ha möjlighet att gå minst tre onsdagar till att bada eftersom det inte kommer vara någon fortsättningskurs förrens i höst! Nackdelen är bara att det kommer vara mer folk där då de slår ihop det med en annan grupp, men det är ju inte säkert alla kommer! Kul att ha lite aktiviteter planerat! Annars händer det inte så mycket!

Igår vände vår älskade lilla tjej på sig från rygg till mage två gånger! Hon utvecklas och förändras varje dag som går! Roligt att se alla framsteg! Hon är så himla stabil nu när hon lagt på sig lite! Hon får ersättning de flesta mål och så äter hon gröt! Hon har även testat potatis, palsternacka, morötter mm. Även om gröten är favoriten så går det andra i också efter lite tvekan! Hon börjar bli så stor vår lilla underbara tjej! =o)

Glad tjej på väg till babysim:


RSS 2.0