Ej anonym längre!

Har nu valt att inte vara anonym på min blogg längre! Jag startade denna blogg precis när jag hade startat IVF-behandling för att ha någonstans att "skriva av mig" och fick ju vara anonym eftersom inte så många visste om att vi försökte skaffa barn.
Kanske ska byta namn på den? Livet som Melinas mamma.... eller något annat. Jag får fundera ett tag!

Idag har det varit en innedag igen! Alldeles för blåsigt för att gå ut tyvärr! Jag som gärna tar minst en timmes promenad varje dag! Vi var och besökte Niklas farmor på förmiddagen, det är vad vi har gjort idag! Melina sov en stund på soffan när Niklas åkte till jobbet så jag passade på att se några avsnitt av serier jag följer!
Tycker det är så tråkigt att vara själv på eftermiddag/kväll just den veckan Niklas jobbar till 22. Men som tur är har jag en sån snäll mamma som hittar på lite aktiviteter till oss! Hennes blogg kan ni läsa på www.na.se/bloggar (Birgitta Stenefjord)
Imorgon ska vi förmodligen med på och fika på kvällen inne i Örebro, på onsdag ska jag träffa några mammor från föräldragruppen och på torsdag är det VIP-kväll på jobbet så resten av denna vecka har jag något planerat! Skönt!
Det är iallafall skönt att det går mot ljusare tider för det är just mörkret som gör det segt på kvällarna! Man har ju inte så stor lust att gå promenader med barnvagnen när det är mörkt!

Nej dags att titta lite på tv och mysa med Melina!

BVC-besök

Idag var det dags igen för besök på BVC. Idag vägde vår lilla älskling 4610 gr och var 57 cm lång! Så på knappt 10 veckor har hon ökat 2 kg och 11 (!!!!) cm! Tittade på film från BB och när vi badade henne första gången! Vilken skillnad! Det är riktigt svårt att förstå att hon verkligen var så där liten! Hon är så mysig, go och glad! Så mysigt när man får leenden när man pratar med henne! Kan sitta och titta på henne i timmar!


Glad tjej på väg ut på promenad i barnvagnen!


Växer så det knakar

Har alltid hört att det går så fort när barnen växer, men att det skulle gå så här fort hade jag inte fattat! Melina var så lite när hon kom för 8 veckor sen. Hon vägde bara 2610 gr. Idag ska vi upp till BVC för vägning och mätning igen och jag tippar på att hon väger någonstans runt 4,5 kg! Helt otroligt vad fort det går! Hon ler för fullt nu och blir starkare i nacken varje dag! Man ser verkligen framstegen från dag till dag. Känns att man lärt känna henne nu och man kan tolka hennes signaler.
I tisdags kväll fick hon förmodligen magknip och gallskrek! Usch vad hemskt det var, det vill jag inte vara med om igen. Oturligt nog jobbade sambon kväll så jag var själv hemma också! Man känner sig riktigt hjälplös och man hör verkligen hur ont de har! 
Vi har iallafall världens underbaraste, sötaste och snällaste lilla dotter!

Fotograf är Melinas mormor


Mitt 2010

2010 har varit ett händelserikt år och jag antar att detta nya år lär vara fullt med nya upplevelser och utmaningar!
Tänkte skriva lite kortfattat om vad som hände under året!

Januari
Planeringen av första IVF-försök sattes igång. Det blev klart att jag skulle börja med sprutor under mensen i februari, nu började den stora längtan och väntan, nu var det nära!
Kallt och jobbigt var den denna månad, vi hade drygt minus 27 grader och hade problem med att vattnet frös i huset.

Februari
16 februari var det dags för den första sprutan. Rädd som jag är var det inte det lättaste men det gick över förväntan bra! Blev 1-2 sprutor per dag månaden ut.

Mars
1 mars var det dags för äggplockningen, åkte nervöst in till USÖ den dagen som var mindre rolig då jag för första gången på 20 år fått maginfluensa, men det gick bra och vi fick ut 9 ägg. Nervös åkte vi hem i 48 timmar och höll tummarna att de skulle bli befruktade. 5 ägg lyckades bli befruktade men tyvärr var det bara 1 som utvecklades, men detta ägg var av toppkvalité så den 3 mars fick jag tillbaka vårt guldägg. Nu var det 16 jobbiga dagar att vänta på resultat. Tjuvtestade redan innan (se inlägg i mars) och fick ett plus! Vi kunde inte tro att det var sant, att vi äntligen skulle få bli föräldrar.

April
Började må illa och vara extremt trött påskveckan. Riktigt jobbigt att vara på jobbet och försöka dölja det. Som tur var hade jag berättat för några kollegor att vi skulle genomgå IVF-behandling.

Maj
Illamående höll i sig, riktigt jobbigt. Var dock hoppfull att det snart skulle ge sig eftersom vi passerade de första 12 veckorna. Men icke! Jag fick vänta 6 veckor till.
Vi var till Mallorca första veckan i maj, var meningen att vi skulle ha åkt någon vecka tidigare men vårt flyg blev inställt pga askmolnet från vulkanutbrottet på Island.
Skönt att vara lite ledig.
Efter resan var det dags för KUB-ultraljudet! Härligt att få se att det var något som låg i magen! Gick ut officiellt med att jag var gravid efter detta.

Juni
Dagarna rullade på, men det kändes ändå långt kvar till november. Dags för RUL, kul att få se hur mycket som har hänt sen förra ultraljudet, allt såg bra ut.

Juli
Semester i tre veckor tillsammans för första gången någonsin på sommaren. Men tyvärr så var det fina vädret över när vi började vår semester, så vår ledighet bestod mest av pussel, House-maraton och regn.

Augusti
Semester första veckan i augusti och sen tillbaka till jobbet med endast 10 veckor kvar att jobba (trodde jag då)

September
Min älskade mamma fyllde 50 år och det var ett riktigt kalas!

Oktober
Mitt blodtryck börjar stiga och går över gränsen för vad som är ok. Har även konstant huvudvärk och blir sjukskriven. In och ut på USÖ varje vecka för kontroller med CTG och ultraljud för att se att vår lilla mår bra.
Riktigt jobbigt och mycket oro. Vill bara att vår lilla ska komma.

November
Äntligen november och vi börjar se ett slut på min graviditet och en början på föräldraskap! Förbereder genom att baka hela frysen full och vila!
Fyller 31 den 14 november och den 15 börjar slemproppen lossna på eftermiddagen och värkna börjar på kvällen.
Värkar hela dagen och natten den 16 och den 17 november föds vår dotter Melina klockan 10:40 på förmiddagen efter endast 4 timmar på USÖ. VÄLKOMMEN TILL VÄRLDEN MIN UNDERBARA SÖTA ÄLSKADE DOTTER!

December
Stor omställning! Mysigt med vår lilla dotter här hemma! Svårt att smälta att hon faktiskt är här nu! Riktigt kall december och alldeles för kallt för att gå ut med barnvagnen de flesta dagar tyvärr. Lugn och mysig jul tillsammans med våra närmaste i familjerna.
Året avslutas hemma hos oss tillsammans med Jessica, Kalle och Albin.

GOTT NYTT ÅR

RSS 2.0