Tiden rullar på

Dagarna och veckorna går ganska snabbt trots allt! Skönt det! Ska bli så kul att få berätta för alla snart och slippa hålla det hemligt!
I helgen fick min pappa och min ena morbror reda på det! Och på onsdag ska jag ha samtal med min chef... Får vi se vad han säger. Men antagligen är det ganska väntat då jag är i den åldern. Mina kollegor kommer att få reda på det efter vår resa! För vi drar ju till Mallorca på söndag!! Skönt att det äntligen börjar närma sig resan igen! Egentligen skulle vi ju ha varit iväg nu och åkt hem imorgon! Så nu känns det lite skönt att ha det kvar! Nu ska jag verkligen ha kanonväder eftersom vår resa blev lite dyrare! =o)

Du är i vecka 11.
Du har gått 10 fulla veckor och 0 fulla dagar (v10+0).
Du är i 2:a kalendermånaden.
Du är i 3:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Sön 21 nov 2010
Du har 209 dagar kvar till beräknad förlossning.

Fostret: Nu är embryoperioden över. Moderkakan gör sig redo att ta över näringstillförseln. Det tar dock ett par veckor för moderkakan att mogna innan den kan överta gulkroppens funktion. Fingrar och tår är helt åtskilda och smaklökarna börjar bildas. Nu kan man skymta början till alla 20 mjölktänderna. Äggstockarna eller testiklarna är utvecklade. Rörelserna är kraftigare och fostret börjar kunna ändra läge i livmodern. Den lilla svansen har försvunnit och huvudet får alltmer mänskliga drag. Fostret har ett ansikte med spädbarns-profil. Hög rundad panna, liten uppnäsa och en mer markerad haka.


V 10 (9+0)

Så går man in i vecka 10 idag! Skönt att veckorna rullar förbi!
Mår lite upp och ner! Äter jag varannan timme så går det ofta bra att undvika illamåendet! Men trött är jag när jag jobbar! Och inatt har jag sovit riktigt dåligt så vi får se hur den här dagen går.
I fredags var vi iväg på hälsosamtal hos vanlig barnmorska! Var ingen direkt ny info men har lite fler tider bokade, bla för mina allergier och migrän. Får se vad jag kan få för medicin. Sen har vi ett "Freja-samtal" bokat där man får info om fosterdiagnostik och slutligen ett inskrivningssamtal. Så det är lite att hålla reda på nu. Vet inte vad man ska hitta på för ursäkter på jobbet snart men det är väl dags att berätta inom kort!
Vi skulle ju egentligen åka till Mallorca imorgon men vårt flyg är inställt pga askan från vulkanen på Island. Så jäkla tråkigt! Hade verkligen sett fram emot lite ledighet! Hade varit perfekt nu när jag är så trött. Så idag måste jag ringa till Irland eller England och boka om resan då vi flyger med Ryanair... Får se hur det går... =oS

Detta händer i vecka 10:
Fostret: Nu är embryoperioden över. Moderkakan gör sig redo att ta över näringstillförseln. Det tar dock ett par veckor för moderkakan att mogna innan den kan överta gulkroppens funktion. Fingrar och tår är helt åtskilda och smaklökarna börjar bildas. Nu kan man skymta början till alla 20 mjölktänderna. Äggstockarna eller testiklarna är utvecklade. Rörelserna är kraftigare och fostret börjar kunna ändra läge i livmodern. Den lilla svansen har försvunnit och huvudet får alltmer mänskliga drag. Fostret har ett ansikte med spädbarns-profil. Hög rundad panna, liten uppnäsa och en mer markerad haka.

Dagarna rullar på....

Har haft ganska mycket att göra på jobbet den här veckan. Men det är bra för då rullar dagarna på! Vill ju berätta för alla snart ju! Får bli efter vi kommer hem från Mallorca. Ska bli så skönt att komma iväg en vecka! Och det är ju inte långt kvar till tisdag!
Imorgon fredag har vi fått tid hos vanlig barnmorska där vi bor för "hälsosamtal" så nu rullar allt igång! =o)

Ultraljud

Idag fick vi äntligen se den lilla i magen! Den är just nu 15,6 mm och vi såg hur stora kroppspulsådern (som sen blir hjärtat) pulserade! Häftigt! Allt såg iallafall bra ut så i veckan ska jag skriva in mig hos en vanlig barnmorska. Det var sista gången vi var på fertilitetsenheten, känns skönt att det är över men ändå så känner mans sig "trygg och hemma" där! Hoppas att vi får en bra BM här där vi bor också.

In i vecka 9 + Ultraljud

Så har ytterligare en vecka gått. Har inte blivit så mycket bloggande, har bara inte haft orken och lusten.
Var hemma tisdag och onsdag från jobbet för jag mådde inte så bra! Men efter det har det börjat vändra tror jag! Har mått mycket bättre! Inte alls lika illa och klarar att vara vaken! Hoppas bara inte att det har hänt något bara för att jag mår bättre.
Ska på VUL idag! Äntligen! Ska bli så kul att se att det verkligen finns något därinne och kanske få höra hjärtat slå! =o)
Och nu är jag i vecka 9 (8+0), tiden går ganska fort iallafall! Tredje graviditetsmånaden! Skönt att snart kunna berätta för alla. Magen är så jäkla svullen nu att det är svårt att ha vanliga byxor på sig... Jobbigt....

Detta händer i vecka 9:
Embryot: Embryot är nu stort som jordgubbe, cirka tre centimeter och fötterna är cirka två millimeter stora. Halsen tar form och käkarna är färdigutvecklade. Munhåla och näsa förenas, öron och näsa kan nu ses och ansiktet börjar totalt sett få mänskliga drag. Känseln utvecklas och embryot kan redan nu få hicka ibland.

Håll nu tummarna för att allt ser bra ut idag!

In i vecka 8

Så var det dags för en ny vecka; vecka 8! Mår inte direkt bättre än förra veckan! Har mest legat på soffan hela den här ledigheten och vet inte om jag klarar av att jobba imorgon! Har förvarnat att jag kanske inte kommer! Vet inte om jag klarar av en hel dag när jag knappt klarar att vara uppe i 10 min.. Trodde nästan att det hade börjat bli bättre på påskafton då jag klarade att vara hemma hos mamma i flera timmar. Och igår på dan gick det hyffsat också! Men idag är det värre igen... Känns som om jag ska spy hela tiden! Och hungrig konstant. Ska det fortsätta så här lär man väl öka en hel del i vikt... *suck*

Embryot: Embryot är nu omkring 25 millimeter. Fingrar och tår kan ses tydligt men är fortfarande täckta med simhud. Överläppen skapas samt nästippen. Hjärtkonstruktionen är nu utvecklad och slår med 150 slag i minuten, det vill säga dubbelt så fort som hos en vuxen.


Glad Påsk!

Idag samlade jag all kraft och energi jag hade för att kunna åka hem till mamma och fira påsk! Det var ju några där som inte vet att jag är gravid än och då ska man ju försöka hålla skenet uppe och inte avslöja något! Men jag måste säga att det gick över förväntan bra! Skönt att tänka på något annat en stund! Blev bara lite trött på slutet och helt yr och svimfärdig när vi skulle säga hejdå och sambon som vanligt lika pratglad inte snabbar sig... hehe =o)
Men nu blir det soffan resten av kvällen! Har idag klarat av att baka, städa i köket, badrummet, hjälpt till hemma hos mamma. Så det får räcka för idag! Mer orkar jag nog inte! Somnar säkert tidigt idag...

Blev riktigt sugen på en kall öl idag eller ett glas vin! Är ju så härligt väder! Men det får jag stå över! =o)

Ledighet

Riktigt skönt att vara ledig! Tog en extra dag igår för att bara ta det lugnt! Låg på soffan i stort sett hela dagen! Blir så skakig och yr om jag står upp. Mår mycket bättre när jag ligger ner än när man sitter på jobbet. Mådde inte alls lika illa igår när man själv får bestämma vad man ska göra. Jag bara önskar att jag hade lite mer energi än vad jag har. Hatar att vara så här trött och sliten hela tiden.
Igår fick jag äntligen min efterlängtade bok!
GLAD PÅSK!!!!


RSS 2.0