Barnvagnen hämtad!

Dagarna rullar på för fullt även när man bara går hemma! Har iofs haft något varje dag så det kanske inte är så konstigt!
Får gå på kontroll 2 gånger i veckan nu för att kolla blodtrycket. I måndags såg det bra ut men igår hade det gått upp lite igen (till 140/90) konstigt nog. Jag har vilat ganska mycket de senaste dagarna... Jag och sambon hade kännt mycket färre fosterrörelsersen i tisdags och jag tog upp det med barnmorskan igår och hon tyckte att vi skulle ta min oro på allvar och ringde in till spec mödravården! Fick en tid direkt så det var bara att sticka in! Fick göra CTG och ultraljud och de kunde inte se något konstigt! Så det kändes bra! På kvällen sen fick vi äntligen lite efterlängtade rörelser igen! Men jag kommer inte sluta oroa mig förrens lill*n är ute. Och då oroar man väl sig för annat istället...
Bara dryga 3 veckor kvar nu! Längtar som bara den! Hämtade barnvagnen i onsdags, vi kunde inte hålla oss längre! Känns konstigt att den står här hemma nu! Då är det nära! Fick hjälp av min snälla mamma att köpa ett lammskinn från Babyproffsen igår, de hade någon kampanjkväll och sålde ut dem för halva priset! Perfekt Så nu blir det mjukt, varmt och skönt för bebisen i vagnen! Längtar redan nu till premiärturen med vår lilla bebis i! =o)

Idag är det klippning på schemat, tänkte jag skulle ta en "sista" gång nu innan! Sambon har tagit ledigt idag så det blir väl att införskaffa det sista, en mobil till sängen, kan bli en Barbapappa eller mumin, vi får se vilken som är finast!

Så här ser vagnen ut, (fast vår är helsvart)

Vila hjälper

Igår var vi iväg igen tilll spec mödravården. Fick börja med att göra tillväxtultraljud. Barnet är ju så stort nu så det är svårt att se! Vi sa till iallafall att vi inte vill veta vad det är så vi inte råkar se det... Men det var lugnt.
Efter det var det dags för CTG och blodtryck. Denna gång gick CTG riktigt bra, bebisen var lite lugnare och följde kurvan precis som h*n skulle. Även blodtrycket var bättre idag 130/80 så det funkar verkligen med att vila.
Fick sätta oss i väntrummet när alla undersökningar var klara. Tänkte att nu tar det väl lika lång tid som förra gången men vi satt nog inte ens 5 minuter förens läkaren kom. Vår lilla bebis uppskattade vikt var 2332 gram, -10% mot det normala men inom en rimlig nivå. Så jag ska bara mäta magen om 2 veckor hos min vanliga barnmorska och har det växt då och blodtrycket fortsätter att hålla sig nere så blir det nog inga fler besök på sjukhuset! Bara att hålla tummarna! Måste gå och kontrollera blodtrycket 2 gånger per vecka nu iallafall! Skönt när de håller koll på en!

Nu är det dags för 3 träffen med föräldragruppen, får se vad vi ska prata om idag! =o)


Sjukskriven / 5 veckor kvar

Var inne igen på spec mödravården i onsdags. Nytt blodtryck och urinprov samt CTG. Blodtrycket var 140/90 igen och gränsen för högt. CTG såg bra ut förrutom att det var full fart på den lill* och därför höga hjärtljud.
Efter undersökningarna skulle vi sätta oss i väntrummet för att få träffa läkare! Det dröjde hela tre timmar innan vi fick göra det och då hade jag ändå varit framme tre gånger och frågat vad som händer. När jag sista gången var framme så blev det fart på dem. Fick då träffa en underläkare som inte var så jättebra på svenska. Han sa att återigen att min huvudvärk inte beror på blodtrycket och att jag inte blir sjukskriven. Jag sa att jag klarar inte att jobba som det är just nu! Huvudvärk och tokstressigt jobb. Han sa att han måste prata med en annan läkare (den läkare vi träffade första gången vi var inne) och att han skulle ringa mig sen.
Åkte snabbt till jobbet för ett möte med min  chef och sen direkt vidare till föräldragruppen. Det är samma barnmorska som skickade in mig tidigare i veckan som håller i föräldragruppen och hon frågade hur det hade gått. Jag sa som det var och jag fortfarande hade huvudvärk. Hon frågade då vad jag hade för blodtryck tidigare på dagen och jag svarade 140/90. Då sa hon, nu går jag och pratar med våran läkare för sjukskriver in de dig där inne så gör vi det! Hon ringde även in till spec mödravården och sa att vi inte var nöjda. Nån timme senare ringde läkaren upp mig och sa att de sjukskriver mig och så ska jag tillbaka imorgon tisdag igen för nya undersökningar.
Denna gång blir det även tillväxtultraljud. Kan vara bra för när jag var iväg i fredags visade det sig att inte magen har växt på två veckor heller. Kan vara en enkel förklaring att barnet ligger annorlunda eller att min mage sjunkit ner lite. Så det är skönt att få en kontroll på det också! Hoppas bara att den lill* mår bra! Får bara inte hända något nu när det är så nära! 5 veckor kvar igår... Börjar bli hyffsat nervös nu inför förlossningen... Känner att jag inte riktigt har koll och det är lite jobbigt.
Var ikväll iväg till försäkringskassan på information om föräldrapenning. Helt värdelöst. Hon som höll i det läste rakt av från powerpointpresentationen som vi även fått på papper och kunde knappt svara på några frågor utöver det.... Så det var slöseri med tid!

Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 21 nov 2010
Du har 34 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.


Akutbesök på förlossningen

Var ju hemma förra veckan för att vila för att se om blodtrycket skulle gå ner. Meningen var att min barnmorska skulle ringa mig på fredagen så jag kunde komma in och ta ett nytt blodtryck. Men ingen hörde av sig...
Igår visste jag ju inte om jag skulle jobba så jag stack iväg iallafall. Ringde och beställde en telefontid och det bestämdes att jag skulle komma in igår eftermiddag och ta ett nytt blodtryck. Tydligen var min barnmorska sjuk och hade varit det i fredags också. Konstigt att ingen tar över deras arbetsuppgifter då....
Skulle åka lite tidigare för att sitta och varva ner lite i väntrummet innan. Blodtrycket visade ännu högre igår och 150/103 och eftersom klockan var så mycket så stängde specialistmödravården så det blev en tur in till förlossningen. Fick ta ett nytt urinprov som visade pyttelite äggvita men ändå inom den nivån det får vara. Fick sedan ligga med CTG igen och det såg bra ut! De tog ett nytt blodtryck efter att jag legat ca 30 minuter och då visade det 145/90 så det sjönk lite.
Vi skulle sedan vänta på en läkare men pga av många förlossningar denna kväll så dröjde det ca 1,5 timme. Usch vad tiden gick sakta och det är ju inte bättre att man är nervös och inte vet vad som ska hända!
Läkaren var en ung dryg stöddig kille och det kändes inte som om han tog oss på allvar alls (det är ju inte vi som ringt in utan barnmorskan....) och min sambo frågade hur man går till väga om inte blodtrycket går ner mer.
Men det ville han inte spekulera i och typ nästan fnös... Sen sa vi att vi hade hört att de ev skulle ta blodprover också och då sa han "ja det kan de ju gärna tro men här är det vi som bestämmer" Så man kände sig ju inte så trygg där direkt. Skulle iallafall vara hemma idag och vila och sen in imorgon bitti till specialistmödravårdern för ytterligare en kontroll.... Ingen sjukskrivning än iallafall (fast de såg hur blodtrycket gick upp efter min arbetsdag igår...)och idag är sista dagen jag kan vara hemma utan intyg...
Nej nu får det vara slut på det här tycker jag! Vill bara att allt ska vara bra så man slipper oroa sig!


Bakning

Var iväg till specialistmödravården på USÖ igår. Där kollade de urinen, blodtrycket och så gjorde de en CTG-mätning för att se hur bebisen mår! Blodtrycket hade gått ner till 140/85. Fortfarande högt men det är inget som förklarar min huvudvärk sa läkaren! CTG-kurvan såg bra ut också så det ska inte vara någon fara just nu iallafall! Skulle stanna hemma den här veckan för att se om blodtrycket sjunker ytterligare av att vila och ta det lugnt!
Skönt att få höra att bebisen mår bra! =o)

Idag har vi bakat bullar! Mååååånga bullar blev det! Bra att ha sen när man antagligen kommer få lite besök efter att bebisen kommit!
Igår blev det kokostoppar och i förrgår muffins! Får se vad jag hittar på imorgon! =o)

Besök hos Specialistmödravården

Hade högt blodtryck igår med (150/90) samt huvudvärk så idag ska vi in till specialistmödravården på USÖ.
Där blir det nog blodprover och ultraljud för att se hur barnet mår och så tror jag att de kollar navelsträngen för att se så att den får tillräckligt med näring! Hoppas verkligen inte att det är något problem... Vill bara att allt ska se bra ut!
Blev ordinerad vila igår och så sjukskriver de mig ev idag. Bebisen rör sig i magen nu när jag sitter med datorn i knät så det känns bra iallafall! Vill ha så mycket tecken som möjligt på allt är bra där inne.

Usch lite nervös igen nu....


Högt blodtryck

Igår var mitt blodtryck ännu högre, 145/90 och gränsen är 140/90. Så det betyder att jag måste tillbaka idag igen! Blir ev sjukskriven om det inte gått neråt + att det blir undersökning och provtagningar på specialistmödravården för att kolla så att barnet mår bra och får den näring den behöver!
Har sovit jättedåligt inatt och drömt alla möjliga konstiga drömmar. Säkert 7-8 olika drömmar de stunder jag slumrat! Sambon gick upp strax efter 5 och sen kunde inte jag somna om så då gick jag upp också! Det är tur att jag har en tid nu vid 8 på morgonen så man slipper gå och oroa sig hela dagen för vad som ska hända!
Försökte avsluta en del saker på jobbet igår men hur lätt är det på en dag när jag skulle haft 2 veckor på mig och det var igår jag skulle ha börjat med det...
Vill absolut inte att det ska gå så långt att jag måste läggas in på sjukhus för att de ska hålla koll, skulle inte klara av det... vill ju vara hemma.... Bättre att vila här!

Håll tummarna för mig nu på morgonen att blodtrycket gått ner och allt ser bra ut!


V 34

Så var det dags att gå in i en ny vecka! Går ganska så snabbt nu! 7 veckor kvar igår! Men allt man gör nu känns så tungt och jobbigt och jag har en hel del förvärkar och sammandragningar nu! Ibland kan jag inte gå mer än några meter!
Var hos barnmorskan i fredags och mitt blodtryck hade ökat så jag ska tillbaka nu på morgonen för att kolla igen! Hoppas verkligen inte det blir något strul! Orkar inte med massa sjukhus besök! Har nu bara den här och nästa vecka kvar att jobba och vill ju inte bli liggandes de veckor jag har ledigt innan den lill*  kommer.
I helgen har sambon lagt nytt golv i bebisrummet och monterat ihop skötbordet! Jag har tvättat alla kläder och försökt få ihop sänkläder som ska passa till täcket och kudden som hör till spjälsängen! Finns ju INGA mått som stämmer. Ikea har sitt eget så där har vi inte köpt något! Köpte ett par set när vi var på Ullared i somras men inget av dem passar både kudde och täcke... Fattar inte... Sängen är även den uppmonterad sen en vecka tillbaka! Känns lite overkligt när man ser sakerna stå där... Spännande! Kan ju faktiskt vara dags närsomhelst!

I onsdags var vi iväg på första träffen med föräldragruppen! Vi är totalt 6 par (då det 7:e paret hade fått för tidigt i v 33) Det var många yngre, de flesta mellan 21-24 så det var som jag trodde, att vi i stort sett skulle vara äldst! Men det fanns några trevliga så det kanske blir kul trots allt! Känns som man vet det mesta vi kommer prata om under de tre träffarna som är kvar men det kan ju vara bra att kunna fråga någon om man är osäker!

Nej dags att göra mig iordning för att sticka till barnmorskan!

Din graviditet startade Mån 15 feb 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 1 mar 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 232 av 280. (82,9%).

 
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 21 nov 2010
Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.

Din graviditet startade Mån 15 feb 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 1 mar 2010 (ägglossningen).

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

RSS 2.0