Dag 100 (35,7%)

Då har det gått 100 dagar! Bara 180 dagar kvar! Tiden har gått ganska fort ändå måste jag säga... Men det är lååååångt kvar....
Har börjat må lite bättre den här veckan - äntligen, hade problem förra veckan med migrän igen och den här veckan har jag haft lite ont i svanskotan. Men jag hoppas det inte blir värre.

Du är i vecka 15.
Du har gått 14 fulla veckor och 1 full dag (v14+1).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 21 nov 2010
Du har 180 dagar kvar till beräknad förlossning

Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.

 



V 14

Oj oj vad dagarna rullar på! Tror att det har börjat vända lite nu så jag mår bättre. Iofs inte idag men måndag/tisdag var riktigt bra dagar!
Var på Kub/Nupp UL i fredags och det såg bra ut!! Riktigt coolt att se skillnaden från VUL i v 8+0. Har hänt en hel del! Helt otroligt! Ska lägga ut en bild snart! =o)

Du är på dag 94 av 280. (33,6%).

Du är i vecka 14.
Du har gått 13 fulla veckor och 2 fulla dagar (v13+2).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 21 nov 2010
Du har 186 dagar kvar till beräknad förlossning.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.

The secret is out! ♥

Nu vet många om att jag är gravid! Mailade ut på jobbet idag!! Skönt att det är ute så alla vet varför man är trött och sliten ibland!
Semestern var skön och välbehövlig! Härligt att få lite färg, slippa den vinterbleka huden!
Och nu är den största risken för missfall över vilket känns riktigt bra! Är redan i vecka 13! Var på inskrivning hos barnmorskan igår och på fredag är det dags för NUPP/KUB-ultraljudet!!!

Du är i vecka 13.
Du har gått 12 fulla veckor och 1 full dag (v12+1).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan. Hos flickorna finns nu miljoner ägganlag i de omogna äggstockarna och pojkarna börjar bilda manligt könshormon.

Semester

Veckan som har varit har varit mycket jobbig. Har haft migrän i stort sett varje dag! Valborgsmässoafon var värst. Började dagen med att kräkas och sen mådde jag skit resten av dagen och på eftermiddagen fick jag grym migrän! Det var tur att vi inte hade några planer på att fira valborg! Gick och la mig redan vid halv 10 efter ha vilat på  soffan.

Idag drar vi äntligen iväg till Mallorca! Verkligen en efterlängtad resa! Ska bli så skönt! Går in i vecka 12 imorgon! Helt otroligt! Det har gått ganska snabbt ändå men ändå inte. Ska på inskrivning nästa måndag när vi har kommit hem och på fredagen samma vecka ska vi på UL. Ska bli kul att se att den lilla/lille har vuxit till sig:

Info om v 12 (en dag i förväg):
Fostret: Fostret är cirka sex centimeter stort och väger cirka 15 gram. Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar.

RSS 2.0