Hon är här!

För en vecka sen, onsdagen den 17 november kl 10:40 kom vår älskade prinsessa till världen! Förlossningen gick ganska snabbt (4 timmar från det vi kom in till förlossningen) och allt gick jättebra! Hon vägde 2610 gr och var 46 cm lång. Inte stor alls! Har ingen förklaring till det heller. Hon är född i v 39+2. Kanske är mitt blodtryck eller den äkta knut hon hade på navelsträngen. Eller så blev det bara så! Vi har bestämt oss för att ge henne namnet Melina.
Vi är så glada och stolta föräldrar till henne! Går bara inte att sluta titta på henne! Vi turas om att ha henne liggandes på magen, är ju bara så mysigt!
Hon började med att tutta ganska direkt efter förlossningen och hon var igång och bajsade och kissade samma dag. Så allt funkade jättebra direkt. Hon var lite gul och vi fick åka in och kolla ett par dagar efter men hon låg på en låg nivå så vi behövde inte komma in på fler kontroller! Skönt!
Vi njuter för fullt av att vara hemma som familj! Kommer vara jobbigt när sambon ska tillbaka till jobbet! Kommer bli riktigt tomt här hemma! Som tur är ska han bara jobba ca tre veckor och sen vara lite föräldraledig i mellandagarna!

Värkar

Igår kväll vid 11-tiden började värkarna, fattade först inte att det var det och somnade en stund. Vaknade vid 1-tiden inatt och hade ont i ca 40 sekunder var 8:e minut. Tände lampan och försökte läsa lite, låg där drygt en timme och klockade värkarna. Gav sen upp och sa till sambon att jag tror det har börjat och att jag går ner och lägger mig på soffan! Tänkte att det är bättre han får sova ifall det blir en lång dag.
Har haft värkar konstant men de är inte regelbundna alls, ibland är det 5 min emellan och ibland har det varit 20 min... Slemproppen lossnade ännu mer idag så det borde ju verkligen vara på G tycker jag... senast nu var det 16 min emellan..... Känns som om det kommer bli en låååååång dag och natt. har inte sovit mer en nån timme inatt.
Men spännande är det! Tänk att vi kanske får träffa vår bebis idag eller imorgon ev.... =o)

Slemproppen har börjat lossna....

Nu kanske det äntligen böjar hända grejer, nu på eftermiddagen har slemproppen börjat lossna och har läst att då drar förlossningen igång inom 1-7 dagar. Har haft ganska mycket sammandragningar i helgen och varit lite öm i magen. Har även ett tryck neråt hela tiden! Så man kan ju alltid hoppas att vi får träffa vår lilla bebis den här veckan! =o)
Börjar bli lite nervös nu för man börjar förstå att det verkligen är dags nu! Har man packat färdigt BB-väskan? Usch kommer vara alldeles hispig när det är dags att åka in, är ju det redan nu hehe =o)

Still waiting...

Dagarna rullar på ganska bra men jag vill verkligen att det ska komma igång nu!
Hade ganska högt blodtryck igen i tisdags (145/100) så vi fick åka in till spec mödravården igår igen för att göra CTG, men det såg bra ut som tur var! De tog även ett blodtryck där inne och då blev et 125/75. Tror det måste ha blivit någonting fel för så lågt har det inte varit sen i början. Verkar konstigt om det ska ligga högt i en månads tid och sen dippa så rejält från en dag till en annan.... Men vi får se imorgon, dags för ny kontroll.
Det är svårt att sluta fundera på hur det ska börja, om det är vattnet som går eller om det är värkar... Skulle var jobbigt om man tex är ute och handlar och så splash så går vattnet... Får hoppas att man är hemma iallafall när det väl kommer igång!

Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 3 fulla dagar (v38+3).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 21 nov 2010
Du har 10 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.


Vill ha värkar

Nu är det 2,5 vecka kvar men jag vill att det ska komma igång NU! Längtar och väntar för fullt! Dagarna rullar dock på ganska snabbt ändå! Man letar tecken för fullt, och ibland tror jag nästan att det är på G, men nejdå.... Har en känsla att jag kommer få tidigare än den 21 och det kanske inte är så bra för vi kommer säkert gå över tiden bara för att jag har min känsla hihi. 

Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 3 fulla dagar (v37+3).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 21 nov 2010
Du har 17 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

 




RSS 2.0