Halvvägs!

V 20! Känns skönt att halva tiden är passerad! Har gått ganska snabbt nu de sista veckorna! Har inte haft mycket skrivarlust och sitter inte alls lika mycket vid datorn och läser massa forum längre. Har äntligen slutat må illa - Skönt! Har en del huvudvärk vilket gör det jobbigt. Ska ta ett blodtryck idag för säkerhets skull!

Igår bestämde vi oss äntligen för bil! En Saab 9-5 (kombi) 07:a Jetblack!! Får kanske hämta den imorgon redan! Känns vuxet att köpa kombi!! =o)

Du är i vecka 20.
Du har gått 19 fulla veckor och 1 full dag (v19+1).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 21 nov 2010
Du har 145 dagar kvar till beräknad förlossning.

Fostret: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

Var på ultraljud för en vecka sen! Allt såg bara bra ut! En perfekt bebis vad hon kunde se! Vi tog inte reda på vad det var och det känns som rätt beslut! =o)


Underbart väder!

Vilka härliga dagar det ha varit! Synd bara att jag inte haft lust eller ork att sitta ute efter jobbet! Har mått ganska så illa den här veckan! Och jag som trodde att det skulle vända nu.... Helgen har dock varit hyffsad!
Håller på att greja massor hemma för att sälja vårt lilla hus! Måste packa ner massor inför korttagning och visning så vi har haft fullt upp!

V 16 (15+6) snart slut! Skönt att det rullar på! Magen börjar verkligen synas nu! Men jag känner mig bara tjock än så länge, ser ju inte riktigt ut som en sån där gullig gravidmage! Skillnaden för mig är väl att förut kunde jag dra in magen men det kan jag inte längre! Så det måste väl betyda något! Dags att sätta fart med packning igen och sen blir det nog en stund i solen!!

Du är i vecka 16.
Du har gått 15 fulla veckor och 6 fulla dagar (v15+6).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 21 nov 2010
Du har 168 dagar kvar till beräknad förlossning

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.


Ha en underbar söndag!

RSS 2.0