Still waiting...
Hade ganska högt blodtryck igen i tisdags (145/100) så vi fick åka in till spec mödravården igår igen för att göra CTG, men det såg bra ut som tur var! De tog även ett blodtryck där inne och då blev et 125/75. Tror det måste ha blivit någonting fel för så lågt har det inte varit sen i början. Verkar konstigt om det ska ligga högt i en månads tid och sen dippa så rejält från en dag till en annan.... Men vi får se imorgon, dags för ny kontroll.
Det är svårt att sluta fundera på hur det ska börja, om det är vattnet som går eller om det är värkar... Skulle var jobbigt om man tex är ute och handlar och så splash så går vattnet... Får hoppas att man är hemma iallafall när det väl kommer igång!
Du har gått 38 fulla veckor och 3 fulla dagar (v38+3).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 21 nov 2010
Du har 10 dagar kvar till beräknad förlossning.
Vecka 39
Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.
Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.